vrijdag 11 januari 2013

Guerilla aan de kassa



Pas had ik de laatste spullen terug in de kar, en draaide ik me om om te betalen, zo zag ik dat de volgende persoon zich vrijpostig al daar opgesteld had, waar je normaal afrekent. Een bitsig dametje, zo te zien...

"Ach wat fijn van U, dat U in mijn plaats wil betalen", vloeide het als vanzelf, "dat vind ik nu eens een prachtig idee, dank U wel, U krijgt vanavond een voorname plaats in mijn avondgebed !"... en zo bleef er die persoon, of wat er van overbleef, niets anders over als de hele rij achter zich ervan te overtuigen om een pas terug te zetten. 

Er zijn landen waar zoiets niet gebeurt, en er zijn landen waar je je beter kunt voorbereiden. 


Nooit tegengekomen, dat iemand achter jou je hakken aanrijdt en dan kijkt of dat allemaal de normaalste zaak van de wereld is ? Je kunt natuurlijk altijd de kar een trap teruggeven, okay, maar dan ben je zelf even agressief, en ze leren niets. Leuk is bvb. als je, een beetje middeleeuws weliswaar, woest dreigend met een verse komkommer kunt zwaaien, dat valt op. 

Die duwers, die moet je toch ook kennen. Die duwen dan alsof dat aan een supermarktkassa ook sneller kan gaan, zoals aan de uitgang van het concert. "Duwde gij thuis ook azo, meneer ?", is ook altijd een goeie... Of, als mevrouw erbij is, langs je neus weg : "amaai, zijt gij met azo eenen getrouwd"... 



En ken je het type van de gepensioneerde, die nooit tijd heeft en nog een tandje toesteekt om nog net voor jou aan de kassa "de eerste" te zijn ? Dan heel luid : "Heb je diene mens zien voorsteken ? Dat schijnt zo een van die nevenwerkingen van Viagra te zijn...".



Heb je ook een eigen strategie ? Ik ben dankbaar voor elke efficiënte techniek in de oorlogvoering in de supermarkt of voor/na het concert. Bij voorbaat beste dank !