zondag 6 januari 2013

Jail the bankers

De mensen hebben terug meer schrik voor hun beleggingsadviseur als voor Al-Qaida, en dat is maar goed ook. Waarom ? Omdat de criminele energie die zich in de financiële en de industriële wereld breed gemaakt heeft veel groter en gevaarlijker is. Of denk je nog dat die mensen enkel oog hebben voor jouw voordeel ?

Pensioensparen : in Duitsland heeft men nu moeten toegeven, dat het pensioensparen, wat aan de beurs gekoppeld is, weliswaar in goede tijden voor de mensen een licht voordeel oplevert. Maar in slechte tijden zoals nu, moet je eerst tot je 94ste levensjaar wachten, vooraleer het wat opbrengt. Als je vroeger sterft heb je er je broek aan gescheurd. Nu ja. Ze hebben het toch maar aan een paar miljoen mensen verkocht gekregen. Op dit moment krijgen ze 13 € voor elke 20 € die ze zogezegd bespaard hebben. 
Hongerige geesten ? Feit is dat de overheid dit gestimuleerd heeft en dus meegewerkt heeft aan het bedrog. Bedrog ? Ja, dit is toch geen sparen, maar beleggen. Bedrieglijk, niet ?

Verkopers van toxische kredieten zijn verschillende landen binnengevallen en hebben sommige steden en gemeenten genekt. Op hun advies hebben de noodlijdende politiekers ondoorzichtige leningen met steeds hogere en zich cumulerende risico’s afgesloten. Wèl wetende, dat ze hen in een val lieten lopen, maar ja, de verkiezingen naderden... Sommige steden zullen de belastingen in de volgende jaren moeten verdubbelen... Eens zien hoe die burgemeesters dat gaan uitleggen.

En in Frankrijk werd even nagekeken naar de verbinding tussen de Franse banken met banken in de belastingsparadijzen. En kijk aan, er is geen één, maar ook geen één Franse bank zonder filiale of “partner” in zo’n land. En alle maken ze er gebruik van om hun “teveel” aan winsten te verschuiven. En dus ageren ze allemaal buiten de wet. Hoeveel geld lag er ook weer in de belastingsparadijzen ? Minstens 1500 triljoen dollar. Hongerige geesten aan het werk. En de politiekers ondersteunen nog steeds die criminelen, nietwaar. Hoe zou dat komen ?